حتی از دوران جنینی، آدم نیاز به دفاع داره: وقتی بچهتره بقیه ازش دفاع میکنن و هر چقدر بزرگتر شد، خودش باید گلیم خودشو از آب بیرون بکشه. عقل و غریزه حکم میکنه اگه کسی بهت حمله کرد و خواست بهت آسیبی بزنه از خودت دفاع کن. اما، خب اگه این وسط قرار باشه، آدما به بهانه دفاع از خودشون و خانوادهشون بزنن همو لت و پار کنن، تهش به بلبشو و آنارشی ختم میشه. به همین خاطر، قانون هر دفاعیرو مشروع و موجه نمیدونه، بلکه باید یه سری شرایطی داشته باشه. اینکه از نظر قانون شرایط دفاع چیه، موضوع اپیزودِ دومِ پادکست دفیلهست. توی این قسمت، از دفاع مشروع و پروندههای پیچیدهاش حرف میزنیم.
برای تولید محتوای این اپیزود، از این منابع استفاده کردیم:
مقاله سنجش آرای متعارض در یک پرونده، تهمورث بشیریه، فصلنامه حقوق، مجله دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دوره۳۸، شماره ۱،بهار ۱۳۸۷
جرایم علیه اشخاص، دکتر حسین میرمحمد صادقی، انتشارات میزان
زمینه حقوق جزای عمومی، به قلم مرحوم دکتر رضا نوربها، نشر گنج دانش
دفاع مشروع (پادکست)
کتاب صوتی
شاید، اکثر ماها رشته حقوقرو، یه رشته خشک و خیلی سختی میدونیم که پر از کلمههای عجیب و غریبه که نمیشه درست درکشون کرد. البته که هر رشتهای اصطلاحات خاصِ خودشو داره؛ مثلاً پزشکا یا مهندسا، واژههای مخصوصی برای خودشون دارن! خب، حقوق هم یه رشتهی تخصصیه، مثل بقیهی رشتهها.
حالا با وجود اینا، آیا میشه حقوقرو به زبان ساده توضیح داد تا همه باهاش ارتباط برقرار کنن؟ راستش این کاریه که پادکست دِفیله میخواد انجام بده: روایت موضوعهای حقوقی به زبان ساده! تا تهش بدونیم حقوق اونقدرا هم که فکر میکنیم یه رشتهی اخمو و عصاقورتداده نیست. پس با ما همراه باشید، چون توی هر قسمت پادکست دِفیله، یه موضوع حقوقی به زبان ساده و با نگاهی به قانون روایت میشه.
دفاع مشروع